Szczury ze szkolnego laboratorium świrują po żywności modyfikowanej genetycznie (GMO)

Szkoły w Wisconsin pokazują dzieciom, z wykorzystaniem unikalnych eksperymentów naukowych, niebezpieczeństwa płynące z genetycznie modyfikowanego niezdrowego pożywienia (GMO). Siostra Luigi Frigo każdego roku, w drugiej klasie w miejscowości Cudahy powtarza ten eksperyment. Uczniowie karmili jedną grupę myszy nieprzetworzonym pokarmem. Druga grupa dawała myszom te same niezdrowe pożywienie, które serwowane jest w większości szkół. W kilka dni zachowania drugiej grupy myszy zmieniły się. Zaczęły one nieregularnie sypiać i stały się leniwe, nerwowe, a nawet agresywne. Myszy odstawione po około trzech tygodniach do nieprzetworzonego pokarmu, wróciły do normy.

To jest artykuł, który otrzymałem od Stowarzyszenia Żywności Organicznej: „Dlaczego Szkoły Powinny Usunąć Genetycznie Zmodyfikowane Pożywienie z barów samoobsługowych”. Jeffrey M. Smith, Comanche Hrabstwo Kronika, Elgin, OK, wrzesień, 2008

źródło: http://www.seedsofdeception.com