Wpływ pestycydów i GMO na środowisko, zdrowie i ekonomię oraz uwarunkowania prawne

23 września 2017 w s. Kolumnowej w Sejmie RP odbyła się konferencja naukowa pt. „Wpływ  pestycydów i GMO na środowisko, zdrowie i ekonomię oraz uwarunkowania prawne”, poprowadzona przez posła dr J. Sachajko, przewodniczącego sejmowej Komisji Rolnictwa,
– wszyscy referenci to profesorowie z Polski i Francji + dr hab., prawnik z Francji (zob. Program).

Materiały dotyczące tej konferencji:
1. Lista tematów i referentów (plik Program)
2. Streszczenia referatów
3. Obszerny raport pt. „Zagrożenia ze strony glifosatu i Roundupu, najszerzej używanych w uprawach GMO – raport”, ICPPC 2016,

Poniżej linki do wszystkich części tej konferencji.

Część 1/4: GMO a zdrowie 1. Wpływ pestycydów i GMO na środowisko i zdrowie cz.1_4

Część 2/4: GMO a zdrowie 2. Różnorodność biologiczna , ewolucja i GMO

Część 3/4: GMO 3 zagrożenie dla rolnictwa i życia, jak zapobiegać. GMO a zdrowie

Część 4/4: GMO a zdrowie cz. 4_4 gorąca dyskusja w Sejmie RP